Kapcsolat

Csillag Kata

E-mail: csillagfitt@gmail.com

Facebook:     
https://www.facebook.com/csillagfitt/

Megtalálhatóak vagyunk: 

8000, Székesfehérvár
Selmeci utca 27.
(Parkolás az utcán, ingyenesen) 

FELNŐTT ÓRATÍPUSOK A CSILLAG FITTBEN

2018.04.08.

FELNŐTT ÓRATÍPUSOK A CSILLAG FITTBEN

Változatos mozgásformák minden korosztálynak. Szeretettel ajánlom táncos óráimat akár táncpartnerrel, akár táncpartner nélkül érkezőknek, illetve torna foglalkozásaimat a mozogni vagy fogyni vágyóknak. Mind a táncos, mind a torna foglalkozások elérhetők nálam egyéni és csoportos órák keretében is. Ismerkedj meg az óratípusokkal, válogass kedvedre a különböző órák közül! Szeretettel várlak!

FIT-BALL ALAKFORMÁLÓ

Az óratípus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a test teljes átmozgatása valósítható meg. 5-10 perces intenzív bemelegítés után a nagyobb izomcsoportokat megcélozva erősítő gyakorlatokat hajtunk végre magas ismétlésszámmal, különböző eszközökkel (softball, fitball, kézi súlyzó, gumikötél) illetve azok nélkül. Az óra végén 5-10 perces levezető nyújtással ellazítjuk a megdolgoztatott izmokat. Az órát kezdők is élvezhetik.

ALAKFORMÁLÓ AEROBIK

Egész testet átmozgató, fő izomcsoportot megdolgoztató, erő-és állóképességet fejlesztő óra. A gyakorlatok végrehajtásához  alkalmanként használunk segédeszközöket, kézi súlyzót vagy softballt.
Változatos aerobik zenék !

ZSÍRÉGETŐ AEROBIK

Aerobik alaplépésekből álló folyamatos mozgás,  az erő-és alakformáló gyakorlatokat saját testsúllyal végezzük. Az egyik leghatékonyabb zsírégető edzésforma. A zsírégetés nem az edzésen történik, hanem a folyamat (3-5 zsírégető óra hetente) átállítja a szervezet anyagcseréjét zsírégető üzemmódba. Az óra alatt főként retró és latin ritmusok szólnak.

PILATES

Speciális edzésforma, törzsstabilizációs tréning ami a testet edzi, a törzsstabilizációt helyezi a középpontba melyet speciális légzéstechnika kísér. Kiemelten dolgozunk a törzs, a hát és a has izmaira. Alkalmanként a gyakorlatokhoz használunk fitball vagy softball labdát, kézi súlyzót. Az óra alatt kellemes lassú zene szól. Minden korosztálynak ajánlott.

STRECHING=NYÚJTÁS

Nyugodt, meditatív óra lassú, halk zenével. Ülő munkát végzőknek kifejezetten ajánlott óratípus. A nyújtó gyakorlatok segítségével megelőzhetőek vagy enyhíthetőek a különböző mozgásszervi panaszok (Pl. hátfájás, derékfájás). Segít a mentális ellazulásban, regenerálja az izmokat és a szellemi állapotunkat. Kezdőknek és idősebbeknek is ajánlott.

ZENÉS-TÁNCOS TORNA

Folyamatos csatlakozási lehetőség! Ha nincs táncpartnered, de szeretnél táncolni, ajánlom szeretettel ezt az óratípust! Az órán elsősorban Rock and Roll és Latin zenékre mozgunk.

BOOGIE-WOOGIE

Swing eredetű tánc, az '50-es években a rock and roll elterjedésével vált népszerűvé Európában. Jellemzői: szabad vezetés, improvizáció. az eredeti boogie, mint zene csak és kizárólag zongorajáték. Minden korosztálynak ajánlott, lassú és gyors tempóban is táncolható.

SWING ÓRA

Táncpartnereddel továbbfejlesztheted Boogie tudásoda ta haladó csoportban, az órákon már előkerülnek a Lindy hop és a Charleston alapjai is. Ha nincs táncpartnered, akkor is elsajátíthatod a swing táncok alapjait, az órarendben találsz kifejezetten táncpartner nélküli koreográfiás swing órát.

A swing tánc egy gyűjtőfogalom, pontosan nem lehet tudni mikor kezdődött. Magába foglalja mindazokat a táncokat, amelyek – elsősorban az USA területén – az 1920-50-es évek között alakultak ki, és akkor divatos klasszikus jazz, swing zenére táncolták. Ezek közül a Lindy hop a legismertebb ami egy dinamikus, vidám páros tánc.

A charleston egy tánc, melyet ragtime zenére járnak, csak a 19. század végén kezdődött a fekete és fehér mozgáselemek összeolvadása az afro-amerikai táncstílussá, amely az akkori zene segítésével a nagy jazz-korszak kezdetét jelentette.

A Charleston egyesítette a térd lazítás és feszítést a lábfej be-ki csavarásával, valamint partner nélkül az ellentétes karlendülettel.

Először 1903-ban jelent meg az Egyesült államok déli államaiban a feketék népi táncaként. Elsősorban Charleston városában volt közkedvelt, innen származik a neve.

GYAKORLÓ PARTY

A gyakorló party 1-3 havi rendszerességgel kerül megrendezésre kizárólag gyakorlás céljából, mindig pénteki napokon esti időpontban.

ESKÜVŐI TÁNC (MAGÁNÓRA)

Rugalmas időbeosztás, koreográfia készítés és zene vágás a párok igényeinek megfelelően, de ha csak szeretnétek magabiztosabban mozogni a táncparketten, ajánlom szeretettel magánóránkat.

EGYÉNRE SZABOTT TORNA FOGLALKOZÁS (MAGÁNÓRA)

50 perces egyéni foglalkozás minden korosztály számára:

  • személyre szabott
  • saját testsúlyos és eszközös gyakorlatok
  • erősítés, tartásjavítás, alakformálás, kondíció javítása
  • levezető és nyújtó gyakorlatok
  • gerinc-és ízületvédelem

Az első edzést személyes beszélgetés, szintfelmérés előzi meg.

vissza