Kapcsolat

Csillag Kata

E-mail: csillagfitt@gmail.com

Facebook:     
https://www.facebook.com/csillagfitt/

Megtalálhatóak vagyunk: 

8000, Székesfehérvár
Selmeci utca 27.
(Parkolás az utcán, ingyenesen) 

Tánctörténet dióhéjban

Ezeket a táncokat tanulhatod nálunk:

BOOGIE-WOOGIE

Swing eredetű tánc, az '50-es években a rock and roll elterjedésével vált népszerűvé Európában. Jellemzői: szabad vezetés, improvizáció. az eredeti boogie, mint zene csak és kizárólag zongorajáték. Minden korosztálynak ajánlott, lassú és gyors tempóban is táncolható.

 

LINDY HOP

A swing tánc egy gyűjtőfogalom, pontosan nem lehet tudni mikor kezdődött. Magába foglalja mindazokat a táncokat, amelyek – elsősorban az USA területén – az 1920-50-es évek között alakultak ki, és akkor divatos klasszikus jazz, swing zenére táncolták. Ezek közül a Lindy hop a legismertebb ami egy dinamikus, vidám páros tánc.

 

CHARLESTON

Egy tánc, melyet ragtime zenére járnak, csak a 19. század végén kezdődött a fekete és fehér mozgáselemek összeolvadása az afro-amerikai táncstílussá, amely az akkori zene segítésével a nagy jazz-korszak kezdetét jelentette.

A Charleston egyesítette a térd lazítás és feszítést a lábfej be-ki csavarásával, valamint partner nélkül az ellentétes karlendülettel.

Először 1903-ban jelent meg az Egyesült államok déli államaiban a feketék népi táncaként. Elsősorban Charleston városában volt közkedvelt, innen származik a neve.

 

COUNTRY

A country majd egy évszázados útja során hatalmas változáson ment keresztül, és számos új stílus nőtt ki belőle.
A „western swing”, a „country boogie”, a „bluegrass”, a „honky tank”, a „rockabilly” és a „truck driving country” mind hatalmas rajongótábort mondhatott magáénak az idők során, és ma is meghatározó alapot jelent számos zenei stílusnak.

További népszerűséget jelentett a country számára a ’90-es években újra divatba jött „line dance” kultúrája, amikor is az emberek egy irányba néző sorokba rendeződve járják koreografált mozdulatokból álló táncukat

 

TWIST

Vidám buli hangulat jellemzi, a rockynak az egyik fajtája, jellegzetes mozdulatait (csípőmozgás, a lábfejek talajon való forgatása) mindenki ismeri.Az első olyan társastánc, amelyben a férfi és nő nem feltétlenül ér egymáshoz. Virágkora a ’60-as években volt.